trgovija1 trgovija2 trgovija3
trgovija4 trgovija5 trgovija4

Во делот на трговијата на нашиот пазар сме присутни и нудиме сировини и хемикалии за производство на бои, лакови и цементни производи.
Имаме широка палета на акрилатни смоли(стирен акрилат, чист акрилат, полимери и кополимери), алкидни смоли (кратко, средно и долго маслени); пигменти (железно оксидни, хром оксидни, хромни, титан диоксид, антикорозивни, флуоресцентни, јаглено црни итн. Исто така нудиме разни адитиви како што се диспергатори, антипенушавци, сушачи, згуснувачи (целулоза), пластификатори, калцум стеарате и  слично.

1. ПОЛИМЕРНИ ДИСПЕРЗИИ
•    СТИРЕН - АКРИЛАТНИ ДИСПЕРЗИИ
•    ЧИСТ АКРИЛАТ
•    КОПОЛИМЕРНИ ДИСПЕРЗИИ
•    ЛЕПАК ЗА ДРВО И ХАРТИЈА
2. СМОЛИ
•    ДОЛГО МАСЛЕНИ АЛКИДНИ СМОЛИ
•    СРЕДНО МАСЛЕНИ АЛКИДНИ СМОЛИ
•    КРАТКО МАСЛЕНИ АЛКИДНИ СМОЛИ
•    АЛКИДНИ СМОЛИ НА БАЗА НА ВОДА
•    АКРИЛНИ СМОЛИ
АКРИЛНИ СМОЛИ ВО ПРАВ
3. ПИГМЕНТИ

•    ЖЕЛЕЗНО ОКСИДНИ ПИГМЕНТИ
•    ЖЕЛЕЗНО ОКСИДНИ МИКРОНИЗИРАНИ ПИГМЕНТИ
•    ЖЕЛЕЗНО ОКСИДНИ ПИГМЕНТИ ВО ГРАНУЛИ
•    ХРОМНО ЖОЛТИ И ЗЕЛЕНИ ПИГМЕНТИ
•    ТИТАН ДИОКСИД
•    УЛТРАМАРИН СИНИ И ВИОЛЕТОВИ ПИГМЕНТИ
•    АНТИКОРОЗИВНИ ПИГМЕНТИ
•    ФЛУОРЕСЦЕНТНИ ПИГМЕНТИ
•    ЈАГЛЕНО ЦРНИ ПИГМЕНТИ
4. АДИТИВИ
•    ЗГУСНУВАЧИ - ЦЕЛУЛОЗИ
•    П.У. ЗГУСНУВАЧИ
•    ДИСПЕРГАТОРИ-КВАСАЧИ
•    КОНЗЕРВАНСНИ АДИТИВИ
•    ПЛАСТИФИКАТОРИ
•    СУШАЧИ
•    АДИТИВИ ПРОТИВ СОЗДАВАЊЕ НА КОРА
5. ПРОПИЛЕН ГЛИКОЛ
6. ПЛАСТИФИКАТОРИ И СУПЕРПЛАСТИФИКАТОРИ
7. ПОЈАЧУВАЧИ НА БЕТОНСКИ ПРОИЗВОДИ

Дел од производите се продаваат под комерцијално име на фермата VELLIS CHEMICALS, а дел од производите се продаваат под комерцијални називи на познати светски производители. Производите што се продаваат под брендот VELLIS CHEMICALS подлежат на секојдневна строга контрола на квалитетот во високо технолошки опремена лабораторија, се со цел пласман на калитетни производи до крајниот купувач.