Фирмата ТЕХНОХЕМ доо е оформена во 2002 година од страна на сопствениците на фирмите CHEMICAL TRADING LTD од Солун (основана 1988) и КГВ доо од Скопје (основана 1991), како резултат на долгогодишната успешна деловна соработка,која пак датира од 1997 година.
На нашиот пазар работи како ќерка фирма на фирмата VELLIS CHEMICALS од Солун, Грција

Седиштето на фирмата се наоѓа во прекрасното село Орешани, на само 7 км. од Скопје. Располага со сопствен деловен простор од 450 м2, од кои 70 м2 се канцаларии, лабораторија и пропратни простории; 220 м2 магацински простор а останатиот дел се користи како производен дел. Располагаме со сопствено транспортно средство, за дистрибуција на производите до нашите купувачи.

Дејноста на фирмата е трговија со репроматеријали.


Во делот на трговијата на нашиот пазар сме присатни и нудиме сировини и хемикалии за производство на бои, лакови и цементни производи.
Имаме широка палета на акрилатни смоли (стирен акрилат, чист акрилат, полимери и кополимери), алкидни смоли (кратко, средно и долго маслени); пигменти (железно оксидни, хром оксидни, хромни, титан диоксид,антикорозивни, флуоресцентни, јаглено црни итн. Исто така нудиме разни адитиви како што се диспергатори, антипенушавци, сушачи, згуснувачи (целулоза), пластификатори, калцум стеарат и  слично.

tehnohem zanas3  


На располагање во матичната фирма во Солун имаме современо опремена лабораторија за испитување на квалитетот  на сировините кои ги нудиме на нашиот пазар. Исто така постои можност за контрола на готовите производи на сите наши купувачи на сировини кои сакаат да го испитаат квалитетот на своите крајни производи (бои и лакови). Нашата матична фирма VELLIS CHEMICALS се нуди на располагање со својот голем капацитет на познавање на проблематиката за производство на бои и лакови, се со цел унапредување на производството на потенцијалните клиенти или решавање на било какви проблем во нивното производство.

Нашата цел е долгогодишна соработка со нашите ценети клиенти низ продажба на производи и услуги со највисок квалитет, што впрочем и го докажуваме низ сте овие долги години постоење на нашиов пазар.